Aug 7, 2010

充電

圖中的iPod由體積小至大分別為iPod shuffle(2nd gen)、iPod nano(3rd gen)、iPod nano、iPod mini、iPod(5th gen)。

朋友每年暑假都會兩公婆出外旅遊,今天晚上出發去歐洲旅行(13天鴨仔團),昨天拿了幾個iPod給我,因為他家裡的電腦壞了,要我將其一一充電。iPod就有五個,USB連接線只有一條,那個iPod shuffle的充電座都欠奉,結果真的一個接一個的充電。

3 comments:

  1. 你真夠朋友。不過兩公婆耳仔得四隻﹐要帶幾多雙埃仔去聽﹖

    ReplyDelete
  2. 你朋友無左义電線,就走去買部新架?

    擺明唔環保呀

    ReplyDelete
  3. best actor,
    主要係我朋友,佢太過有備無患,相機都要帶兩部,第二部係打劫我個部,至於iPod佢好似都帶咗三部。

    naruto,
    我朋友部電腦壞咗,所以無得充電,佢本身無買獨立的充電器。

    至於佢咁多部的iPod,佢話無一部係買,咁多都係信用卡換番嚟。咁究竟係申請卡換定係績分咁換,我就唔清楚。

    ReplyDelete