Apr 6, 2010

雜談

家居附近的大型商場終於開了一間UNIQLO,我已經不是首日去,但當晚仍然人山人海,真的以為是年三十晚趕辦年貨。新張推廣,買滿$290送一個環保袋,買了一件外套、一條褲、一件背心,環保袋到手。

星期日晚一邊睇電視一邊幫塊臉做維修,先磨沙,再深層清潔MASK,最後再貼一塊補濕面膜紙,但面膜紙只是剛好貼著整塊面,以往買過一些較為大張,我都會將多餘的部份剪下,貼到眼肚上。

月尾一家人(主要是大嫂那邊的親戚)去旅行,最初說台灣,去到旅行社時又說韓國,但當職員提到現時韓國的氣溫是1 - 13度,又說去台灣,兩個小時游走幾間旅行社,最後都沒結果,過兩天,大嫂又說「最後」決定去馬來西亞,不知到時去到旅行社時又有什麼新花樣。

6 comments:

  1. 呢個Uniqlo袋其實之前有雜誌都送過
    遲下復工可以唔使番美麗華,番呢度都得,很好

    ReplyDelete
  2. 吓,買雜誌送的環保袋,我有一個ADIDAS,但呢一個摺埋都幾鬼厚喎!

    哈,咁我有機會黎探你班呀!!!

    ReplyDelete
  3. 環保袋真係要薄同輕囉!

    to:頂樓
    你做童工呀?

    ReplyDelete
  4. Naruto:
    兩睇啦,如果將個環保袋放入自己出街的袋入面,梗係要薄同輕,但係超市買一排紙包飲品、一枝兩公升,用個薄袋,成日都驚個手抽爛。

    ReplyDelete
  5. 買飲品重野梗係留番平時屋企落樓先買,唔通旺角買抬番屋企咩

    ReplyDelete
  6. 我之前4-8月係美麗華u記番暑期工嘛
    我都諗緊,AL過後番美麗華定係屯門…

    好似係東touch送的,一模一樣
    而家竟然要買滿290先送==

    ReplyDelete